Att bryta en vana

Sverige är inne i den svettigaste perioden på året - alla är mitt uppe i att infria sina nyårslöften och äter nyttigt och tränar. Jag älskar denna period - den är så jäkla go för oss sockerberoende. Ingen ser dig som ett freak för att du tackar nej till pastan.
 
Att bryta en vana är bland det tuffaste vi kan åta oss. Hjärnan har skapat en autobahn för vanan så det är så himla enkelt att bara plocka upp bollen igen! 
 
Det som är en tröst är att det tar 66 dagar att bryta en vana, varav de 4 första dagarna är tuffast och sedan skall du överleva de första 30 dagarna... sedan blir ditt nya liv en vana!
 
När jag slutadr snusa var det ett rent h-vete. Först så dygnade jag varannan natt i en vecka. Vi fick sova med korsdrag för att jag svettades så mycket. Fick feber och kände mig sjuk. Att tänka var ingen idé och inte heller att läsa. Det kändes dessutom meningslöst att gå upp om dagarna. Dag 19 började jag sova ordentligt och dag 30 kunde jag läsa längre texter utan att tappa koncentrationen. Men suget finns alltid där, men som med både socker och nikotin handlar det aldrig om en chokladbit eller en prilla - det är en kedjereaktion och tar man den första är man fast.
 
Så håll ut i 66 dagar så kommer det gå vägen ska du se!
 

KÖSS
 
 
2
Anna-lena

Jag beundrar dig verkligen, du ska inte bara undvika nikotin, utan även socker

monica

Nikotinsug går över! Fast mardrömmar av o till om sängrökning o den glödande fimpen försvann in i påslakanet med ett febrilt letande. Socker och allmänt gnag finns hela livet.