Bästa fettet

Detta är ett samarbete med Bodystore och innehåller annonslänkar
 
Många frågar mig vilket fett man skall satsa på - vilka som egentligen är bäst. Det jag kan tala om är att de vanliga växtfetterna är skräp och skapar inflammation och oreda i kroppen. De är fulla med omega-6 som verkar sjukdomsalstrande och allmänt läskiga. Dessutom skall vi verkligen inte hetta upp dem då de har en låg upphettningspunkt och faller sönder, ändrar molekylstruktur och kan bli potentiellt cancerframkallande - blä. Jag föredrar animaliska fetter som är rika på mättat fett då våra celler består av majoriteten av mättadr fetter. De tål också högre uppvärmningspunkt. 
 
1. Ghee
 
 
Jag tycket ghee är oslagbart, där har du tagit bort mjölkproteinet helt vilket gör att de tål så sjukt hög uppvärmning utan konstigheter. Jag köper ghee färdigt och det får man lite billigare på Bodystore. Man behöver inte lika mycket som vanligt smör heller utan det är väldigt drygt. Bra för dig med känslig mage. Du hittar ghee här (LÄNK) - så värt att prova!
 
2. C8-olja
 
 
 
C8-oljan är fantastisk! Den tål jättehöga tempraturer utan att bli inflammatorisk eller ohälsosam. Dessutom går den direkt till mitokondrien och blir energi och lagas därför inte in. Det är fettets mortsvarighet till kolhydrat som ger omedelbar energi. Börja försiktigt bara, annars brakar magen. Jag använder den som marinad-olja och i mitt fettkaffe. Jättegod att blanda ut med kryddor och pensla på ditt kött. Helt smakneutral. Du hittar den HÄR (länk)
 
KÖSS
3
Anonym

Innehåller ghee laktos? Proteinet är ju borta, men hur är det med laktos?

Svar: nope, det är laktofritt! :)
My Westerdahl

Anonym

Hur kan det vara laktosfritt? Det är ju laktos i smöret. I ghee är proteinet borta.

Svar: Ghee är både laktosfritt och proteinfritt. Laktos är ett socker och smör eller ghee innehåller inte socker.
My Westerdahl

Anonym

Då är det konstigt att dom säljer märkt laktosfritt smör

Svar: visst är dt, mer pengar antar jag!
My Westerdahl