Medicinfrihet

Jag vill verkligen rekommendera att lyssna på P3 Dystopia om vetenskapens mörker - pengar och dödliga läkemedel. Du hittar det där poddar finns.
 
I vanliga fall diskuterar man hypotetiska framtidsscenarion men i detta fall så är det på riktigt - hur Big Pharma gör allt för att ta fram lämpliga kliniska resultat och hur vi inte kan lita på forskningen. Detta händer idag, nu. De väljer ut vissa målgrupper, publicerar inte resultat som inte gynnar dem och köper läkare och key influencers för att tageta med vissa läkemedel.
 
Visste du att den tredje vanligaste dödsorsaken är biverkningar eller förgiftning orsakat av läkemedel? Det är helt stört. Därför skall vi vara ytterst försiktiga att bara acceptera det läkarna skriver ut åt oss i all välmening. Dels är dem påverkade av Big Pharma och dels vet vi inte ens om medicinen fungerar.
 
Jag har gått från 6 mediciner ner till 0 tack vare min kost. Jag kunde gå från 6 mediciner till 2 på LCHF och sedan från 2 till 0 på carnivore. Jag har nästan bara negativa upplevelser av medicin. Jag trivdes jättebra på mina astmamediciner som jag hade som barn, men i vuxen ålder sa en läkare att "Dessa är från 80-talet vi skall uppgradera dig till nya". De nya var skräp. Dels upptäckte jag att långsiktigt förvärrade dem min astma så jag fick ta mer och dels gav de mig grov ångest och dubbla hjärtslag. Trodde jag var tokig pga att läkaren sa att jag överdrev tills jag pratade med min svärmor som upplevde samma sak. Tack vare min kost slutade jag och ångesten försvann. Eller den gången jag behandlades för min PCOS och gick upp 15 kg, fick skyhögt blodtryck och panikångest och läkaren sa att jag jobbade för mycket? Försvann också i en vindpust när jag slutade.
 
Det är ju det som är problemet! Istället för att se alla störda biverkningar så lägger man det på patienten - att det är patientens fel och att hen överdriver/har ångest/är svag och utvecklar ett beroende.
 
Lyssna, lär och fundera nästa gång du blir erbjuden medicin!
 
KÖSS
 
 
 
1
Hanna Karlsson

Något som jag tycker är dumt är hur kosttillskott förbjuds "eftersom man inte vet effekterna på kroppen" men läkemedel med sina långa biverkningslistor är tillåtna. Men det är klart, kosttillskott kan man ju inte ta patent på och tjäna pengar på på samma sätt. Vi får ju inte bli för friska....

Svar: haha men exakt! kram!
My Westerdahl