Mustig gratäng med morötter

Letar du efter något gott och nyttigt att äta i helgen? Då skall du prova min mans nya recept han provade att laga förra helgen och blev överförtjust i! mustig fläskfilé-gratäng med rostade morötter. Morötterna slängde han bara in i ungen och gned in lite chilipulver och salt.
 
TACK Recept.se för inspo!
 
 
 
Du behöver:
 
– 1 kilo fläskfilé, ca 2 st– 3 msk kinesisk soja– 1 hackad gul lök– 1 pressad vitlöksklyfta– 1½ tsk salt– ½ msk curry– 1 tsk spiskummin– 1 tsk färsk ingefära– 2 msk smör– ½ tsk peppar– 1 dl ajvar– 3 dl köttbuljong– 3 dl grädde – 2 dl riven ost, 31%
 
Gör såhär:
 

Skiva köttet. Blanda kött och soja. Stek kött och lök i smör i omgångar i en stekpanna. Salta och strö över kryddorna. Lägg över det i en gryta.

TIllsätt ajvar, buljong och grädde. Låt grytan sjuda 10 min. Låt det få ett uppkok

Lägg köttet i en gratängform och strö över riven ost. Hit kan du förbereda. Gratinera i 225°, ca 10 min tills osten smält (eller längre tid om rätten är kall).

Strö granatäppelkärnor över gratängen.

3
lottikristina

Äter du den eller är det fortfarande carnivore för dig?

Svar: Det är min makes mat, jag äter inte mejerier <3
My Westerdahl

Anonym

Äter du kolhydrater igen? Eller är morötter ok då?

Svar: Som sagt är det min makes mat <3
My Westerdahl

Nina

Så smarrigt det ser ut! Kreativt recept.