Sverige Älskar

Varje kris skördar sina offer - nu har Corona-krisen även påverkat mig. Jag började ett nytt arbete i oktober som affärsutvecklingschef på ett litet IT-konsultbolag i Göteborg. Vi har stormtrivts tillsammans och jag har fått vänner för livet. För 10 dagar sedan bromsade hela tech-Sverige, både Volvo Group och Volvo Cars skickade hem folk och stängde ner. Scania tvärnitar också. Detta påverkar exakt alla inom tech då vi är förenade på ett eller annat sätt.
 
Det finns ingen deadline - ingenting - vilket gör att små bolag inte har råd att hålla sig flytande. Att staten tar en stor del av lönen vid permittering är bra, men det är omöjligt för ett litet bolag att betala 40% av lönerna utan intäkter. Så min chef var tyvärr tvungen att bryta min provanställning med bara några veckor kvar. Alla är sjukt ledsna och besvikna - vi tycker mycket om varandra!
 
När jag började ringa runt mina kunder för att säga hej då så fick jag en så tung bild. Det var så många som var så rädda och ledsna, som inte skulle ha råd att bo kvar eller betala lånen om de. blev varslade. Det gjorde så himla ont i mitt hjärta. Jag kände så mycket med dem. Det är bara jäkla tungt nu.
 
Det vi vet är att vi kriser blir vi sjuka. Cancertal, suicid och beroendesjukdom slår i taket. Även om det inte blir så allvarligt för alla så får vi en lägre livskvalitet.
 
Jag kan inte bara sitta och titta på - jag behöver göra något för att hjälpa och stötta i det lilla. Vi vet att vi läker kriser genom gemenskap och att vi behöver få höra till. 
 
Därför har jag dragit igång intiativet #Sverige Älskar som handlar om att vi måste agera tillsammans mot denna rädsla som sprider sig nu, för den är dödlig. #SverigeÄlskar erbjuder kostnadsfria webinar med experter som håller ett träningspass, en föreläsning eller en yogastund. Det ska vara winwin så värden får sprida sitt brand och skapa nätverk - medan vi Älskare lär oss nytt! Tanken är att vi ska värma vår matlåda och koppla upp oss för att få den där boozten så vi känner mening och samvaro en stund till. Vi behöver alla nu tänka på hur vi kan bidra till gemenskap och uppskattning i vår vardag.
 
Du hittar Sverige Älskar gruppen på Facebook HÄR
 
Du hittar även Sverige älskar på LinkedIn HÄR
 
Först ut är Back To Basics PT på fredag som håller hemma-träning med oss! Kan du inte koppla upp dig 11.30 så registrerar du dig kan du titta på videon efteråt i 7 dagar. Du hittar anmälan HÄR
 
Ses vi på fredag?
 
KÖSS