Äg dina beslut

Jag har tidigare skrivit att jag har haft en viktuppgång på 20 kilo på nyttig mat - kött, fett och grönsaker. Jag har inte suttit och hetsätit massa skit utan ätit men gått upp i vikt anyway. 
 
Min basföda är helt glutenfri, mejerifri, socker- och spannmålsfri. Jag äter så sjukt rent - lägg också till att allt kött är gräsbeteskött och mina grönsaker till 90% ekologiska. Ändå sitter mina kilon som cement.
 
Det värsta var efter jul, då åt jag 500gram kött per dag fördelat på 2 måltider i ett ätfönster på 4 timmar. Jag gick upp 2 kilo.... Ja, du hör ju. 
 
Någonstans inser man att det är något trasigt i kroppen. 30 överviktiga år har satt sina spår. Jag har dessutom bantat sen jag var 9 år gammal då jag körde en kur på viktväktarna. Min biokemi är uppåt väggarna.
 
Så jag bröt ihop, insåg att jag inte kan leva såhär begränsat och ändå inte få resultat. Det är fasiken inte ok. Så i januari tog jag det modiga beslutet att börja äta igen, och äta MYCKET igen, och börja äta sånt jag varit livrädd för innan. Så idag äter jag massor av grönsaker varje dag - jag äter även ketobollar som innehåller riven kokos som jag var så rädd för och jag äter bär flera gånger i veckan. Hur rädd jag än är ska jag äta - hundratals kalorier varje dag i artegen föda för att lära kroppen att det är fest! Den behöver öka på förbränningen!
 
Och man märker att kroppen "eldar för kråkorna", alla i min omgivning älskar nya My som är så glad! Tyvärr ingen skillnad på vikten - men det får vara så. Det som krävs är att jag drar ner på mängden och jag är inte där än, just nu vill jag bara äta, lagas, sova och återhämta mig. Sen kommer kroppen signalera när den är redo.
 
Och jag tror att detta är problemet idag, när omgivningen hyvlar på oss budskap att vi borde banta osv så är det viktigt att komma ihåg att du äger dina beslut! Vill du inte så vill du inte - men äg det beslutet med stolthet istället för att halvhjärtat banta för någon annan skull. Äg dina beslut och äg ditt liv.
 
Så just nu: vikten är som vikten är - jag kommer ta tag i det framåt när hon signalerar att det är dags. Tills dess så äger jag mitt beslut att jag inte är villig att göra de förändringar som krävs, det vill säga, skala ner portionerna.
 
KÖSS
 
 
6
Carro

Kloka tankar! Folk är rädda för fett på kroppen. Tyvärr är rådande ideal inte det som kvinnokroppen har som ideal för att fungera ordentligt. Med det sagt menar jag inte att man inte ska motionera och äta bra utan att man ska slänga ut vågen och även sociala medier om de påverkar negativt. Man behöver lyssna på sin kropp och våga ge den mat. Har precis gjort samma sak. Ätit mindre och mindre, fastat och bara ökat i vikt. I 2 månader nu har jag sagt dra åt helvete. Jag ska äta om jag är hungrig och allt jag vill ha. Det är sockerfritt, glutenfritt och fullt med fett men jösses vad kroppen är glad. Idag passade byxorna som varit för små. Min kropp vågar nu släppa kilo då den slipper tro att det är nödår hela tiden.

Svar: <3333
My Westerdahl

Sonja

Ingen förändring i vikt trots att du äter mer och annorlunda, det är väl positivt att viktuppgången avstannat? Superbra ju, tycker jag! Det är ju första steget...

Och med en titt i din backspegel så har du ju haft det jäkligt tufft, stressigt och många förändringar (positiva och negativa) en längre period.
Och vi vet ju hur det är med stress och vikt, så egentligen inte konstigt att kilon lagts på. Tror du har nu rätt inställning och låt kropp och knopp landa och återhämta sig så kommer kilona att försvinna med tiden. Och så underbart att höra att du är så glad och uppåt!

Svar: Wow vilken fin pepp-kommentar! Tusen tack för det <3
My Westerdahl

NinaKatarina Andersson

Jag tror nog att du har koll på Anna Hallén !!!
Googla på hennes ALP, helt fantastiskt :)

och Heja dig.

Svar: <333
My Westerdahl

Anonym

Jag har bantat hela mitt liv, jag är sockerberoende, hetsätning på meritlistan. Hittade GI 2010, snävade mot LCHF sen superstrikt. 30 kg rasade efter år av dietande. Allt funkade bra sen började det slira åt bara fett o protein.. hetsätningar.. upp i vikt. Åt mer fett.. upp mer.. Nu trots sockerberoende så äter jag medelhavskost, mår jättebra, min vanliga vikt är åter. Känner mig nöjdare med lite mer kolhydrater i kroppen. Energiintaget blir inte lika enormt som på fett o protein.. jag törs äta lite kolhydrater förut var jag vettskrämd och fixerad..

Svar: TACK för din delning <3
My Westerdahl

Eva

modiga du som skriver hur det är.
själv tampas jag med mitt - men i mindre skala än du.
Jag vill ta makten men förmår inte - kvällarna är värst .
lev väl .

Svar: Kram!
My Westerdahl

Anonym

Förstår inte bilden, betyder det att du vill väga 45 kg?
Jag har kommit fram till att jag inte tål kött och smör. Vet du om nått bra fett att ersätta smör med? Inte kokos bara. Hur ska man äta för att få energi när man inte kan få den från fett?

Svar: Nej, haha det vill jag inte! Hittade den på nätet =) Ghee, MCT, ISTER, Talj!
KRAM!
My Westerdahl