Två läger

Det är så lustigt det där med kroppspositivitet, jag tycker att det verkar finnas två läger. Det ena är typ "ät vad du vill, hur du vill" och det andra är "TRÄNA SOM FAAN OCH ÄT ETT SALLADSBLAAAD"
 
Håller du med?
 
Jag tycker sociala medier går bananas där. Är vi inte tillräckligt smarta för att tänka två saker samtidigt? För mig är det ingen motpol - jag vill inte börja häva i mig skit för att jag har rätt att do so bara för att jag vägrar banta. Istället är kroppskärlek för mig att äta bra mat trots de yttre resultaten. Att år efter år välja mat som ger mig näring och styrka istället för inflammation och sjukdom. Jag kan älska min kropp, vägra banta men ändå tycka det är underligt att jag går upp i vikt - och att vilja ha resultat på viktnedgången också. Det är inget konstigt i det! Eller hur? 
 
Vi dras gärna av två motpoler men det behöver inte vara så allvarligt. Istället kan vi faktiskt ta en medelväg som funkar bra - vi kan välja att älska våra kroppar, inte utsätta dem för farliga dieter SAMTIDIGT som vi har en önskan att nå optimal hälsa.
 
För mig handlar kroppskärlek om att äta, röra sig och må bra - att ge min kropp de bästa förutsättningarna för att orka riktigt länge!
 
KÖSS
 
 
4
Victoria

Jag tror på en balans. Man måste ju fylla på tanken :)

Svar: exakt!
My Westerdahl

faleartut

Tänker på att mat är bränsle, man vill ju inte tanka bilen med vatten. Bra bränsle skall vi unna vår kropp. Egenvård.

Svar: underbart <3
My Westerdahl

Christina Karlsson

Vilken fin blus .

Svar: tack <3
My Westerdahl

Emma

Det som är så vansinnigt med dessa motpoler är att de tror att alla andra skulle må bra att äta precis som dem. Och så enkelt är det ju inte. Jag söker fortfarande "min"modell. Min gamla modell funkar inte längre eftersom jag är äldre. Jag önskar att det vore så enkelt som de påstår, entusiasterna.

Svar: haha +1 på det <3
My Westerdahl