Varje kamp har en mening

Hur har man en positiv syn på livet? För mig handlar det mycket om hur vi ser på våra krig och vår kamp - att allt har en mening. Jag tänker att det är ur motstånd vi växer, det är ur smärta vi spirar. 
 
När jag tänker på mitt liv så tänker jag på alla mina krig - mitt krig mot övervikten, döden och alkoholen. Det var verkligen ett krig - jag visste inte hur jag skulle vinna och jag provade alla metoder. Jag visste inte hur jag hade hamnat där och jag visste inte hur jag skulle ta mig ur - det enda jag visste var att det var smärta.
 
När problemet väl var löst och kriget var över så såg jag meningen. Det var meningen att jag skulle kriga tills jag var redo för lösningen och när lösningen väl kom så var det så det var menat att vara.
 
Det är viktigt för att må bra att vi gör smärtan helig och alltid tittar i backspegeln på vad vi lärde oss av detta. Det är så viktigt. För tittar vi tillbaka på våra krig så inser vi snart att vi växte av kriget och att kriget formade oss till dem vi är idag. 
 
När vi står mitt i kriget är det omöjligt att se varför vi är där vi är och vad kriget ska lära oss - det behöver vi inte heller. Det enda vi behöver är att lita på att det finns en mening och att vi tillslut kommer att se den. Det tror jag gör oss positiva - att lita på att det finns en mening och att varje krig för oss närmre dit. Jag hade inte varit den jag är idag utan min kamp med vikten, beroendet och att överleva. Titta på dina krig - visst är de mycket kamp men visst har du lärt dig massor?
 
KÖSS