Julmys

GLAD första advent älskade älskade läsare <3 HERRE vad jag ääälskar julen! Dock är det alltid lite med vemod i bröstet, jag längtar hem! Det finns inget som är så mycket MAMMA som julen för mig! När jag var barn så plockade mamma fram julsakerna på första advent. Hon stod osminkad i vardagsrummet med en röd tofs och sina rödmålade läpparn (min mamma räknar nämligen inte läppstift som smink, det är en del av hennes identitet!) med sitt långa, blonda hår i en röd snodd på sniskan och strykte julgardiner. I min familj har det alltid varit så mycket traditioner. På kvällen på första advent så samlades vi i soffan, jag och mina två styvbröder, medan mamma tände änglaspelet och tände alla enmiljardsjuttiofem ljus. Sedan drack vi glögg och fick var sin chokladtomte. Det var tradition hos oss: en chokladtomte varje första advent. Mamma läste sagor medan pappa drack sin glögg och somnade högt snarkandes på sin stol.
 
Några dagar innan lucia bakade vi lussebullar och pepparkakor. Det är så mycket symbolik det där med julen. Kakor, bullar å choklatomtar! Även fast julbordet är en dröm för oss LCHFare är det inte konstigt att många av oss faller för frestelser på julen, den är så starkt betingad med sötsaker. När jag ser en chokladtomte i affären så myser jag i hela kroppen! Jag vill bara hem till vår skinnsoffa och knö ner mig med familjen! Men jag vet ju: det sitter ju inte i tomten. Det sitter i gemenskapen. I doften från glöggen. I mammas sagoröst. I pappas höga snarkningar. Det sitter i gemenskapen! 
 
Chokladtomtar, pepparkakor och bullar är bara något vi laddat upp med minnen och känslor. Men det går att bryta! Det går att göra om traditioner! Och i år så ska jag öva lite extra på det där. Idag ska jag och min man dela en julmust light och äta falsk risgrynsgröt i soffan medan jag tänder mitt glöggdoftande värmeljus. DET får bli vår nya tradition! En tradition som jag mer än gärna kan ge mina framtida barn. Förutom sötningen i lightläsken då. Vad är dina LCHF jultraditioner?
 
 
Men. I väg från allt sockersnack. Idag är en tid för familj, vänner och gemenskap. Fokusera på det istället för maten.
 
Jag jobbar och pluggar hela dagen idag. Först jobb, sedan plugg och sedan lite mera plugg. Men mina nära och kära finns i mitt hjärta hela tiden. Lite extra idag. Och till mamma som jag vet läser min blogg varje dag: jag älskar dig. Jag saknar dig. Och jag tänker lite extra på dig och dina röda julgardiner idag. Pussa & krama pappsen från mig idag!
 
KÖSS