Förhoppningar 2016

Nyårsafton - TJOHOO!! Hur jag ska fira den? Egentligen skulle jag och mina kompisar vara på min kompis hotell, men de fick in ngn sista-minuten-bokning eller nåt i den stilen så vi ska ha den hemma hos mig! Vi blir 11 personer, älskade vänner jag känt hela mitt liv. Vi är 4 st av de 11 som äter LCHF regelbundet, 1 som gått ner all sin övervikt och sedan lagt tillbaka till kolhydratskost av ren snålhet men behållt sin nya vikt. Så 5 av 11 är LCHFare. En annan äter LCHF så ofta hon kan, men eftersom hon fortfarande bor hemma så blir det svårt. Två andra äter väldigt LCHF-inspirerat fast de inte officiellt äter LCHF (och egentligen inte behöver det heller, med tanke på deras goda hälsa) men väljer alltid bra råvaror och lakritspulver istället för lakrits. En annan har diabetes och glutenallergi och tänker på kolhydraterna, även fast hen snålar på fettet enligt min åsikt. Det är bara 2 av 11 som egentligen inte äter LCHF eller tänker på kvalitén. Jag är bortskämd på det sättet - mina vänner är medvetna och har en positiv inställning till LCHF som koncept. Ikväll blir det därför 3-rätters middag. Ni kommer få recept och bild senare, men såhär ser nyårsmenyn ut:
 
Förrätt: Strimlor av ryggbiff på en bädd av smörstekta kantareller och lök
Huvudrätt: Helgrillad limemarinerad fläskfilé med säsongens rostade primörer, whiskeysås och citrussallad
Efterrätt: Hallon & Vaniljpannacotta
 
Hur min nyår kommer att se ut? Jag kommer äta allt utom efterrätten. Den innehåller sötningsmedel och mejerier och det äter inte jag i vanliga fall. Min mage skulle braka ihop så den risken tar inte jag på självaste nyårsafton. Dessutom är den en efterrätt och trots att den innehåller bara 5g kolisar/port, så äter jag inga bakverk eller liknande. Det klarar inte min beroendehjärna.
 
Det blir ju alltid mycket alkohol under nyår och det dricker inte jag. För att få upp nyårskänslan satsar jag på hela andra grejer. Tänker gå all-in på outfiten. Har köpt en chockrosa paljettklänning, med superglittriga skor, glittrigt nagellack, glittrig rosett i håret och superglittrig ögonskugga. Det är jag fan värd.
 
Klänningen ser lite trist ut på galgen, men sitter som ett smäck på!
 
 
Sen så kommer vi ha massa festilga upptåg som får en att tänka på annat. Jag kommer dricka bubbelvatten och kaffe i fria mängder under kvällen. Det är en prövning, men jag har laddat upp med en telefonlista med folk som stöttar om det blir jobbigt som jag kan ringa. 
 
Nu kanske det viktigaste av allt. Förväntningar för 2016. Det jag önskar mig mest är mer tillfredsställelse i min abstinens. Fortfarande kan jag drabbas av stunder då jag tycker synd om mig själv för att jag inte klarar socker å alkohol. Jag hoppas att jag känner mig mindre sugen och mer tillfreds med mina val under stora prövotider som jul, påsk och nyår nästa år. Att det inte blir lika mycket kamp. 2016 önskar jag mig också att det går riktigt bra i karriären, att jag känner mig tillfreds och stolt över mina insatser på jobbet. Jag önskar också att hålla roliga föreläsningar lite här och var och att LCHFingenjören växer ännu mer så vi kan hjälpa ännu fler sockerberoende. Jag önskar också att kärleken fortsätter växa mellan mig och min fina man. Barn vill jag inte ha 2016, detta år vill jag lägga på karriär och mitt äktenskap. Det hade varit riktigt roligt att bli normalviktig 2016. Enligt BMI ska jag väga max 66 kg för att vara normalviktig, idag väger jag 85. Det betyder att jag har ca 19 kg kvar. Men eftersom jag får på mig strlk 40/42 så misstänker jag att BMI inte är riktigt rättvisande. Så kanske kan jag tappa 10-15 kg till och sen är jag i mål. Går jag inte i mål så gör jag inte, viktigaste är att jag lever abstinent. Kroppen får ta det i sin egen takt. Men det hade varit kul!
 
Vilka är dina drömmar för 2016?
 
KÖSS
 
 
 
 
 
 
7