Älska din kropp!

Jag har ett ganska knäppt förhållningssätt till min kropp, som är svårt för mig att förklara. Och jag vet att detta är minerat fält att prata om, så tycker du att jag är dryg eller verkligen inte känner igen dig, så är det inte meningen att trampa på dina tår, utan bara ge lite bra-att-ha tips!
 
För mig är inte min kropp laddad. Jag vet att många rosa fluffiga människor hatar sina kroppar, och rycker å drar och skäms över dom. Det är dags att aktivt jobba med det. Och jag ska visa dig några enkla tips hur. Men först liten historia om min egen relation till min rosa, fluffiga 30 kilo + kropp.
 
Jag har aldrig försökt gömma min kropp, eftersom jag inte tycker den är ful. Jag tycker inte den är grymt sexig heller, jag har bara ingen åsikt om den. Nu undrar du säkert varför jag så febrilt försöker gå ner i vikt om jag inte tycker min kropp är ful, eller hur? Tja, för mig handlar det om prestation. Under hela mitt liv har folk kommenterat min kropp. Familjen genom att jag "borde gå ner i vikt för att det ör farligt", den tiden jag blev så mobbad så att det blev en rättegång och killar genom att "du är söt och rolig, men för stor". Men också genom positiva kommentarer när omgivningen säger "WOOOW, va du har blivit liten Mysan!". Genom att kommentera min kropp, i både positiv och negativ dager, så har min relation till vikten blivit laddad. Inte själva kroppen, utan vikten. Det är två olika saker. Jag har ett neutralt förhållande till min kropp, med ett negativt laddat förhållande till min vikt. Jag börjar lätt jaga i siffor som vikt, klädstorlekar osv, eftersom jag jagar vikten.
 
Jag har flera assnygga tjejkompisar, som ser ut som rena rama modeller, som har ett mycket mer laddat frhållande till sin kropp än vad jag har. Går dom upp några kilon börjar dom helt plötsligt sova i full mundering med sin man. Dom rycker å drar i sina fläskväck (läs: hudflärpar) och har ångest över beach 2015. Å jag står där å undrar vafan dom ser i spegeln som inte jag ser. Men detta leder till en viktig slutsats: hur du än ser ut, hur stor eller liten du är eller vad du än väger, så sitter inte din relation med kroppen i din vikt. Det sitter i din självkänsla. Dessa tips, som kan vara ganska brutala om du har stor ångest för din kropp, hjälper verkligen att förändra din självbild.
 
1. Var naken så ofta som möjligt. Jag växte upp i en naken-familj. Så fort vi inte hade gäster va vi nakna. Vi sov nakna, vi åt frukost nakna å vi gick på toa nakna. Min mamma har faktiskt alltid varit bra där: hon har alltid bekräftat hur söt jag är naken, hennes viktoro har alltid bara gällt min hälsa. Så redan som liten så fick jag en bra relation med mitt utséende. Idag är jag också jättemycket naken, sover naken springer runt i lägenheten naken och har helst så lite kläder på mig som möjligt. Och min man bara skrattar åt mig å passar på att klämma när ngt rosa fluffigt springer förbi. Nakenhet laddar alltså av din relation med din kropp.
 
2. Köp bara kläder som passar nu. Om du köper kläder som "du ska ha sen när du blivit smal" sänder det starka signaler till ditt undrmedvetna att du inte duger som du är. Sluta med det genast. Du är inte mer värd för att du tappar 10 cm. Packa också ner alla dina smalkläder i en kartong och göm dom. Dom ger bara ångest och signalerar misslyckande. 
 
3. Fuldansa i provhytter. Råkade du ta med ngt som är för tight? Dra en fuldans framför spegel. Humor är ditt främsta vapen och laddar av de mest jobbiga situationer. Jaja att inte klänningen passade, du vet hur alla företag är. Dom gör kläder till människokroppar som inte finns på denna planet.
 
Jag förstår att nakenhet är väldigt jobbigt om du brukar gömma din kropp. Det är helt okej. Jag fattar att det är stort för dig att börja vara naken hejvilt. Men ta det litet i taget. Sover du i full mundering, ta av dig ett plagg i taget. Ta av dig byxorna å sov i trosor och linne. Efter ett par veckor så känner du dig bekvöm i det, ta av dig linnet och fortsätt gå utanför din comfortzone.
 
Du tjänar ingenting på att skämmas över din kropp och bestraffa dig för att du ser ut som du gör. Den enda som tjänar på det är ditt sockertroll som hittar ännu ett argument för dig att tröstäta.
 
KÖSS
 
 
28
Jennie

Detta var ett av de bästa inlägg jag läst i hela mitt liv 😀 och då överdriver jag inte!!
Att läsa att jag ska försöka älska den kropp jag hela tiden säger att jag hatar o talar om för att den är ful, jag ska verkligen se på mej själv på ett annat sätt!!
Den har ju varit med om en del så den måste den ju vara fantastisk!!! Ja har varit missnöjd med min kropp i 40 år, nu räcker det.
Jag är 160 har hittills gått från 107 till 98!! Har fött 3 barn, är 45 år, å ja, ja är nog fantastisk 😀
Tack fantastiska du My, för ett såååå viktigt inlägg!

Jennie

Detta var ett av de bästa inlägg jag läst i hela mitt liv 😀 och då överdriver jag inte!!
Att läsa att jag ska försöka älska den kropp jag hela tiden säger att jag hatar o talar om för att den är ful, jag ska verkligen se på mej själv på ett annat sätt!!
Den har ju varit med om en del så den måste den ju vara fantastisk!!! Ja har varit missnöjd med min kropp i 40 år, nu räcker det.
Jag är 160 har hittills gått från 107 till 98!! Har fött 3 barn, är 45 år, å ja, ja är nog fantastisk 😀
Tack fantastiska du My, för ett såååå viktigt inlägg!

Caroline

👏👏👏 bästa jag läst på länge!!! Kämpar varje dag med mitt elaka sockertroll. -32 kg på 14 månader, fortfarande ca 25 kg kvar... jag köper kläder som jag ska ha när jag är smal, garderoben

Caroline

Oj råka skicka ☺
Garderoben är full med 'smalkläder' som jag ska ha sen 😠
Din blogg är en tankeställare varje gång jag läser 😀
Inga mer kläder som jag ska ha SEN.
Köpte faktiskt den rosa kimonon efter sett den i din blogg och jag ska ta mig tusan ha den idag! (Om vi ska göra nåt utanför hemmet, annars kanske det bara blir naket 😊) Tack för en superbra blogg och massa tankeställare 😀 ❤

Julia

Superbra inlägg, det är så lätt när man slappnar av (eller har något annat superviktigt att fokusera på) att de negativa tankarna kommer smygande. Ibland när jag märker av en negativ tanke brukar jag fånga den, vända på den och istället ge mig själv en komplimang för den kroppsdel som jag nyss tyckte var så ful. "Mina lår är för tjocka" blir "mina ben är helt underbara för dom kan springa och hoppa och träna och bära mig överallt", och "Mina fläskveck på magen" blir "Min fina mage som är en perfekt mjuk huvudkudde för min man". Tack för att du sprider mer visdom i världen!

Julia

Och om inget annat hjälper, säga till sig själv: "Hellre bred-rövad än bedrövad"!

Alva

Super fin blogg du har och tack så mycket för att du var inne på min:)

Cissi

helt sant det du skriver My men såååå jäkla svårt att någonsin känna sig fin när man gått upp nästan allt man en gång hade gått ner..... Då vill, i alla fall inte jag, visa mig för någon alls.

jeanette sandelin

skillnaden är när man har nån som älskar en OCH ha sex med. vilket jag inte haft på fem år. skit för både kroppsuppfattning och meningen med livet.
Tess

Det är som vanligt väldigt upplyftande att läsa din blogg och jag ska verkligen tänka på det du skriver, inga mer smal kläder.

För mig handlar mest min skeva kroppsuppfattning om hur andra ser mig. Jag upplever att man t.ex tror att jag är lat bara för att jag är överviktig. Sen har jag fått för mig att man måste klä sig på ett visst sätt när man är stor, för titta på t.ex lindex och kappahls utbud i stora storlekar. Det är typ bara svarta kläder, och säckiga! Jag har en underbar make som tycker jag är snygg som jag är, han älskar mina kurvor och uppmanar mig att köpa kläder som framhäver kurvorna. Jag kan känna mig ursnygg i dessa kläder då min man får mig att känna mig så vacker men ute bland folk känner jag mig obekväm. Det känns som om alla tittar och tänker: hon måste förstå att hon inte kan klä sig så när hon är så stor. Som sagt har mkt att jobba på gällande självkänslan!

monica

Jag hatar inte alls min kropp. Har 3 uppsättningar kläder i garderoben! Men hatar mat, mitt ätbeteende. Har aldrig tyckt om mat. Sug och gnag. Laga till något underbart gott av allt härligt man får äta, oavsett diet... Jovisst. Viktväktade jag, hallucinerade jag om ost. På LCHF finns bara äpplen i huvudet. Fast just nu bara tanken på havregrynsgröt, som jag aldrig tyckt om. Mat och gnag är något negativt för mig. Har ofta önskat att det funnits Doggy helfoder för människor. Bara att mäta upp och dricka vatten till.

Hanna

Vilket bra inlägg! Tack för det. :-D

Robex Lundgren

fint

carro

Fin du är :)

Kattis

Åh så bra inlägg!!

Johanna

Bra inlägg, härligt att du delar med dig.

FrökenTV, bloggen om tv och film

Så bra inlägg

Ida Nilsson

Du är grym! Jag är också uppväxt i en sådan familj, helt underbart!

Angie

Bra skrivet! Känner igen mig i sjuka kroppsideal. Kommer från andra hållet, från idrotten där de också finns.Idealen är något som jag själv inte varit med om att jag haft förrän jag börja tänka på det.

Tack för att du är en inspirationskälla :)

Aisha Muhammed

Söt linne :)

Robex Lundgren

fin bild

Johanna

Hej!
Vilket underbart inlägg! Bland det bästa jag läst! Jättebra tips också. Jag tror att man kan ändra allt om man lyckas ändra sin inställning. Alla är vi vackra och det är våra olikheter som gör oss unika. Som sagt mycket bra skrivet!

Modeloppan

Hej!
Vilket underbart inlägg! Bland det bästa jag läst! Jättebra tips också. Jag tror att man kan ändra allt om man lyckas ändra sin inställning. Alla är vi vackra och det är våra olikheter som gör oss unika. Som sagt mycket bra skrivet!

VASKO - Makeup och styling

Så himla bra skrivet! Och vilka bra tips! Har aldrig sett det på det där sättet för jag själv är smal, men vill ändå se sådär modell-aktig ut, och min självkänsla börjar spöka varje gång jag kollar på dem där snygga modellerna. Men min kille älskar min kropp, och då jag står själv framför spegeln och bara kollar så älskar jag den med. Måste nog sluta tänka sådär och börja jobba på självkänslan istället :)

Em

Otroligt inspirerande inlägg och så himla skönt att du har den inställningen! Det märks i dina inlägg och du ska verkligen fortsätta vara stolt över din kropp:)

Elin

Världens bästa tips! Var även väldigt imponerad över hur grymt bra din senaste krönika var. Så två stora guldstjärnor till dig.

Jasmine

Åh vilket bra inlägg, jätte bra skrivet av dig :)

lacrimosabloggen.se

Stort grattis och bra kämpat!
Förbannat grann är du! :)