En jävla fight

Påsken var bra, det är något jag är stolt över. MEN. Den var inte perfekt. Det blev både överätning och aningen felätning. Jag åt mandlar i mängder. Jag gillar dock mandel, det får igång magen bra - dessutom saktar det ner min viktnedgång. Det är bra, jag har fått så extremt mycket lös hud att jag måste ta en paus och låta kroppen vila.
 
Men. Överätning är aldrig bra. Felätning inte heller. Då matar jag beroendehjärnan och jag triggar sjukt mycket på mandel. Jag tänker på mandel hela tiden - en signal på att något är riktigt fel. När man lägger extremt mycket tankeverksamhet på ett livsmedel förstår man att det är farligt för beroendet. Jag blir dessutom lynnig och irriterad.
 
Därför är det viktigt för mig att äta bra och enligt min matplan. Det är dock inte så jävla enkelt som det verkar. Det har varit fullt krig nu. Mitt sockertroll har övertalat mig flera gånger att inte äta mina matlådor, att jag ska åka till affären och köpa mandel istället. Det har varit extremt påfrestande. För jag ska inte äta fel, jag måste ha stabilitet. Därför är det krig i hjärnan nu, och det tar mycket energi. Varje dag jag äter enligt min matplan är en seger för mig. Jag behöver stabilitet och att kunna lita på mig själv, det är mycket mer värt än något annat.
 
Stabilitet är viktigt för mig, för maten smittar av sig på alla plan. Börjar jag vela med maten, börjar jag vela med så mycket annat. Jag blir okoncentrerad och distansierad. Sämre på jobbet och i relationer. Därför är kriget värt att utstå, för jag vet att jag får lugn som belöning sen.
 
KÖSS
 
 
 
 
8
Anonym

Känner igen mig i vad du beskriver. Kaffe triggar igång beroendet för mig, och det tog mig evigheter att fatta eftersom det generellt anses ok i LCHF-kretsar. Mår d

Anonym

Känner igen mig i vad du beskriver. Koffein triggar igång beroendet för mig, och det tog mig evigheter att fatta eftersom det generellt anses ok i LCHF-kretsar. Jag är i en återfallsperiod för tillfället då suget tagit överhanden för några månader sedan, i samband med att jag och min fru fick vårt andra barn. Jag håller dock på att trappa ner och hoppas helt sluta igen inom den närmaste tiden.

FIT by Emma Hå

Det är en ständig fight, det är det. Jag har varit abstinent från läsk i tre dagar nu, och det är SÅ JÄKLA JOBBIGT. Men så länge man inte ger upp har man inte misslyckats =)

Åsa

Kämpa på, jag triggar också på mandlar alla nötter egentligen, för mig är det att äta små saker som mandlar, ostkuber osv som leder mig till överätning, försöker att bara äta riktig mat på tallrik med bestick, lite nötter i maten är ok för mig men inte bara nötter, de är konstigt vad hjärnan kan ställa till det.

Anonym

Du skriver inget om Martin nuförtiden?

No Mandel

De här jäkla mandlarna! Jag är på samma bana som du! Har till och med gått så långt att jag köper mandlarna som finns bland naturgodiset, torrostade, rökta mandlar, örtmandlar och alla jäkla mandlar du kan tänka dig.
Hoppar också över måltid för att köpa mandlar...

monica

Du har det verkligen jobbigt nu! Du skrev att du kunde ringa till någon, kontakt med Arteget. Själv är jag triggad av tomater, söta små. det gnager i hela huvudet, svårt att tänka på något annat just nu. Jag tycker annars att handarbete avleder till en del. Sockor, schalar, grytlappar.

Aisha Muhammed Ali

Spännande blogg, ska börja läsa den :)