Först är du en idiot

Här om dagen var jag på föreläsning som Charlie Söderberg från Lyxfällan höll i. Om balans och ekonomi. Det var en intressant föreläsning om hur man ökar livskvalitén.
 
Den väckte givetvis många tankar och funderingar. En tanke och fundering var det som Charlie sa "Är du beredd att de nästkommande 5 åren göra det som 95% aldrig kommer att göra för att få det som 95% aldrig kommer att få?" och "Först kommer de kritisera dig och tycka du är en idiot, speciellt som du inte har fått resultatet än, sen kommer de fråga dig hur du har gjort."
 
Och det fick ju mig att osökt tänka på min viktresa. Givetvis. När jag började äta LCHF för snart 7 år sedan tyckte alla jag var helt puckad. Här vägde man 170 pannor och tryckte i sig smör!! Helt galet! Man får verkligen komma ihåg hur det var 2010. LCHF fanns knappt då, det var bara några få som åt enligt den modellen. Det fanns verkligen inga kvällstidningsbilagor med LCHF och socker var ju helt okej, det innehöll ju hälften av kalorierna som fett gjorde. Så folk höjde på ögonbrynen, varnade om ond bråd död och tänkte att jag måste ha tappat det. Jag skulle ju ner i vikt, inte upp - och alla vet ju hur mycket kalorier fett innehåller.
 
Och så har det varit till ungefär fram till ett år sedan då jag uppfattas som normalviktig. Idag så säger folk "WOW! Hur i hela fridens namn har du gjort?". Visserligen får man lite förmaningar om hjärtinfarkter, att organen kommer att stänga av en efter en och att jag nog minsann hade gått ner fortare utan allt fett. Men inte alls så frekvent och samma förmaningar som när jag fortfarande var stor. 
 
För när du har gör det där 95% aldrig kommer att göra, måste du vara beredd att bli ifrågasatt hela tiden - speciellt som när du inte kan åtnjuta resultatet än. Och det är oftast det som hindrar oss från ett rikare liv, att man fogar sig efter majoritetens föreställningar om verkligheten. Men vill du leva som ditt allra bästa jag, är det viktigt att våga gå sin egen väg.
 
Så fråga dig själv. Vad kan du göra som är helt unikt som kommer ta dig till helt unika resultat?
 
KÖSS
 
 
4