Sluta hetsäta

Hetsätning är något som verkligen kryper ner i åldrarna. Att hetsäta innebär att man sitter ner vid ett tillfälle och äter stora mängder mat trots att vi är mätta för länge sedan. Den känslomässiga anledningen är ofta olika, ofta gör vi det för att fly från våra känslor.
 
Men den förklaringen räcker långt ifrån, jag är faktiskt jävligt trött på den förklaringen för jag har alltid känt att det finns fler anledningar än så. Ju mer jag har efterforskat, ju mer har pusslet uppdagat sig. Anledningen att vi hetsäter är ALLTID svält, både mental och fysisk. 
 
Vi lever i en kultur som ständigt berättar för oss att vi inte duger, att det är något fel på oss. Då börjar vi banta och när vi bantar tror kroppen att den svälter. Vår kropp är liksom inte en uppfinning från 2000-talet, det är en uråldrig fantastisk maskin vars enda syfte är att du skall kunna överleva så du kan göra massa awesome grejor ute i världen! Den fattar nada av 1900-talets påfund dieter. Den kan inte se skillnad från när du räknar kalorier och svält, den tror det är tredje världskriget där ute när du går på diet.
 
Vad händer då? Den börjar pinga dig. En liten notis om mat. Du börjar tänka på mat. Ju fler gånger du ignorerar pingen, desto starkare blir dem. Snart är det rena alarmet som går igång och eftersom du faktiskt inte lever i tredje världskriget utan i en modern kultur där du kan skaffa föda 24/7 kommer du tappa kontrollen och börja äta. Och när du då väl äter så tror kroppen att du har kommit över en riktig skatt och nu skall här hushållas. Så den tvingar dig att äta och äta och äta, som om det vore din sista måltid (den tror det - på riktigt). Resultatet? Hetsätning deluxe!
 
Dagen efter så tror du att du är lat och har låg viljestyrka, du ställer dig framför spegeln och tycker din kropp är äcklig och ful. Så då börjar du din nästa diet. Kroppen tror då att du lever i tredje världskriget och kommer framkalla biokemiska hetsätningsattacker.... Oändlig loop i all evighet.
 
Det GÅR att bryta denna onda cirkel. Hur slutar vi hetsäta i vanliga fall? Tja, vi börjar banta. Vi tror att vi skall bryta hetsätningen genom att äta mindre. Och egentligen är det fullt logiskt i våra huvuden. Jag vill äta mindre = jag äter mindre. Men så funkar det inte. Enda sättet att sluta hetsäta är att BÖRJA ÄTA! 
 
Genom att äta ordentligt gör du kroppen trygg och den kommer inte framkalla hetsätningsattacker. Vi har ofta bantat i tiotals år så det kan ta jäkligt lång tid att göra kroppen trygg. Att börja äta är det absolut läskigaste en tvångsmässig bantare kan göra, det krävs kilovis med mod! För det kommer leda till viktuppgång, men efter ett tag kommer kroppen att stabiliseras, bli trygg och du kommer tappa vikt. Jag har sett det om och om igen. "Ett tag" är olika för alla, ibland är det veckor vi pratar om, ibland är det år. Men vill du sluta hetsäta så måste du börja äta, det är verkligen det enda som kan bryta denna onda spiral.
 
Sluta hetsät, börja ät! Du är fantastisk! Läs detta jävligt intressanta experiment (LÄNK)
 
KÖSS
 
 
 
2