Sockerberoende och alkohol

Fråga: Hej, Skulle vilja veta lite om riskbeteenden och tankar kring alkohol för någon som är sockerberoende. Jag förstår att alkohol inte är optimalt för någon som har en beroendesjukdom men behöver konkreta exempel på tankar och beteenden för att komma till en förståelse och acceptans. 
 
Vi tänker ofta väldigt fyrkantigt när det gäller beroende. Vi är sockerberoende, alkoholister eller narkomaner. NEJ. Det finns EN beroendesjukdom - FLERA utlopp. Det är abstinensfasen som skiljer. Alkoholavgiftning sker på sjukhus, sockeravgiftning med ketomat och heroin med avtrappning, efter primärvård så behöver vi alla beroende samma behandling. Orsakerna är de samma.
 
När vi äter socker lyser vissa delar i hjärnan upp på en scanner - exakt samma delar lyser upp när vi dricker alkohol. Allt som ger påverkan på dessa delar skall vi undvika. Vi skall undvika ta dessa preparat då de triggar belöningscentrum. Så länge vi tar beroendeframkallande preparat så är vi inte abstinenta. För mig är det omöjligt att hålla mig ifrån socker om jag dricker. Det funkar inte alls. Dessutom är det många som utvecklar alkholism som väljer/tvingas bort från socker på ett eller annat sätt. Det är bara att gå på AA och titta på hur många alkoholister där som är gastric bypass opererade. Detta är inget att leka med.
 
Du kan läsa mer om socker och alkoholism i Sockerbomben 3.0.
 
KÖSS
 
 
3