Carnivore

När jag började med LCHF för 8 år sedan så åt jag på ett helt annorlunda sätt än vad jag äter idag. På den tiden kallade man det GI-noll vilket innebar kött och fett. För min del, som var luspank och hade skuldsatt mig pga allt sockerätande, innebar det Eldorado-bacon och smör. Under 1 års tid satt jag på soffan och åt bacon dippat i smör och tappade -40 kg. Jag har aldrig varit så befriad i tanken som då, det var en underbar känsla.
 
Den senaste tiden känner jag att mattankarna har börjat sneaka sig in igen, hur jag planerar och vill ha "rolig" mat. Det är inte alls najs, mitt mål är att bli befriad i tanken! Om jag lägger handen på hjärtat är jag inte särskillt förtjust i protein, jag är en grönsaksjunkie! Helst hårdstekta drypta i fett, det älskar jag mest. Detta leder till att jag planerar och funderar mycket över mat. Om man tittar på min tallrik så består den till 90% av grönsaker och en fnutt kött. Det kan jag ärligt talat erkänna inte har varit en fördel för mitt tillfrisknande. Hårdsteker vi grönsaker kommer allt socker fram, och jag är en sockerjunkie.
 
På Carnivore äter man alla former animaliskt protein och fett. Punkt. Det finns vissa redflags som jag vill dock varna om:
 
Vätskebrist
Pga 1g kolhydrat lagrar 3g vätska så kommer du behöva dricka mycket mer, annars kommer du att må dåligt.
 
Saltbrist
Eftersom du kommer kissa mycket pga att kroppen inte lagrar vätska på samma sätt så kommer du behöva tillsatt salt. Välj Spicemasters Havssalt som är helt oraffinerat, och bär med dig det överallt. Drabbas du av yrsel så hutta i dig salt och vatten!
 
Beroendesjukdomen
När du inte längre vill äta så kommer den psykiska sjukdomen fram i fullt ljus. Du kommer få deala med alla jobbiga känslor och tankar. Viktigt att du hittar stöttning från din omgivning i detta.
 
 
Har du provat Carnivore? Vad är din erfarenhet?
 
KÖSS
 
 
 
 
 
 
13
Åsa

Hej! Blev nyfiken att testa för att komma tillbaka på banan 😊 hur får du rätt proportioner på protein/fett?

Mona Gustavsson

Blev intresserad ,då jag har trillat dit igen för vilken gång i ordningen vet jag inte
Kan nästan säga att jag lever på kolhydrater just nu
Hur mycket kött /fett.
Måste komma ur det här nu
Mvh
Mona

Helen F

Hur ser du på kokosfett i det här sammanhanget?

Johanna

Jag undar också om fet/protein. Är det samma procent som Keto typ, 80 % fett och 20 protein? :)

Sara

Hej
Spännande att få höra om hur det går för dig :-)

En fundering, finns det sätt att variera fettet i kosten (förutom rent smör) ?

Bengt D Nilsson

Martina har testat köttdiet i en månad
https://martinajohansson.se/1-manad-carnivore-diet-experiment/

ebet

Dina redflags undrar jag över. Alltså kött innehåller mycket kolhydrater, därav din varning om vätskebrist? Får man mer problem med sin beroendesjukdom på animalisk mat?
????
Eller så har jag missförstått allting.

Narendra

EBET: Kött innehåller INTE kolhydrater. Kolhydrater binder vätska i kroppen. Därav lagras mindre vätska i kroppen, och man kan bli lite uttorkad.
Poängen är inte att man får mer problem med animalisk mat. Poängen är att slutar man med att leva ut sina beroendeutlopp (i det här fallet slutar med all beroendemat, och börjar äta bara kött, fett och vatten) så kommer saker upp till ytan. Man kan inte längre döva dem med fröknäcke eller sockerfri choklad eller nötter eller vad man nu har för favoritdrog. Tar man bort drogerna kommer de underliggande problemen upp. Då kan man ta itu med dem. Men att se på det som att man får mer problem är väl lite kontraproduktivt.

Ruth

Japp, djurriket är vägen framåt, grattis till att du testar. Det kan ta uppåt 6 månader att adaptera, eller egentligen, man adapterar hela tiden och allt blir bättre och bättre. Jag är inne på tredje året, 2 år och 11.5 månader för att vara exakt. Mina bästa tips är: sikta på 80% kalorier från fett, 20% protein. I gram ser det ut såhär: 2 g fett till 1 g protein. Så t ex sidfläsk är perfekt. Fettet som smälter ut när man steker köttet kan man suga upp i en äggröra, och lägg till nån matsked fett så håller sig ration på 2:1. Sardiner i saltlag är dunder för mig, leverpatej är också dunder. Här är några resurser:

https://youtu.be/7lKGCdwN4-Q Amber O'Hearn, 8-9 år carnivore.

https://www.paleomedicina.com/paleolithic-ketogenic-diet/
Paleomedicina i Ungern är en läkarklinik där de även forskar, de riktar sig mot autoimmuna sjukdomar, cancer, och diabetes, mm. De rekommenderar 450 g lever per vecka också.

Tips är också att slopa mejerier helt, men det gör du väl redan?
Jag tål skirat smör, ghee.
Det du kommer att märka är troligen: inga cravings alls. Och, du behöver inte äta tre måltider om dagen, i sinom tid kommer du vara mätt längre och längre och måltiderna blir färre per dag. Inga snacks alls. Lycka till och om du känner dig trött i början, så är mitt tips att ta "low-salt" på maten, det innehåller både natrium och kalium.
Drick bara vatten är också mitt tips. Och slopa minsta lilla citronskiva - för mig iaf leder minsta lilla växtsubstans till galna cravings.

I USA är det lätt att få tag i fetare nötkött, här i Skandinavien får vi kanske ta griskött istället. Så landar vi på 2:1 (fett:protein) och det ger stabilitet.
Kul att läsa att Bitten är köttätare. :)
Lycka till!

Anonym

Hejsan, detta lät verkligen relevant! Dock så ryggade jag tillbaka när jag såg att det inte innebär varken grönt eller frukt. Frukt!? Min sockersjäls nyttiga (trigger)... kanske ett tecken meeen...
Förresten på tal om sött, hur ser du/ni på tuggummi eller *kan ni stå emot sockersuget om ni käkar tuggummi? Visst det är inget "farligt", men om kvällarna kan det lätt bli en ingång för hetsätning för min del. Hur gör ni? Och energidrycker, celsius/nocco osv?

Theresa

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

U

Hur påverkas tarmfloran, som lever på fiber, av det å utesluta grönsaker? Och hur får man i sig alla vitaminer/mineraler?

U

Hur påverkas tarmfloran, som lever på fiber, av det å utesluta grönsaker? Och hur får man i sig alla vitaminer/mineraler?