Jag har gått upp i vikt

Det här inlägget tar emot att skriva, men ändå inte. Det känns viktigt att dela och dela alla delar av min resa och mitt liv. Jag säger det bara rakt ut: jag har gått upp i vikt, jag har gått upp i vikt rejält. 22 kilo sedan 2016. 
 
Nej, jag har inte ätit socker. Nej, jag har inte druckit alkohol. Ja, jag har varit mejerifri mestadelen av tiden. 
 
Det är på kött och fett i huvudsak som jag har lagt på mig, jag har haft perioder där jag äter grönsaker också men har kört majoriteten carnivore sedan 2018. Det är inte så att jag hymlar med min vikt, jag har bara inte vägt mig. Nu har jag börjat jobba med en ny sponsor som vill att jag väger mig och då insåg jag detta. Det gjorde ont och jag blev förbannad på att livet är så jäkla orättvist - vem går ens upp i vikt på kött och fett? Men då insåg jag - jag har beroendesjukdomen och ätit för mycket. Det i kombo med flera hormonbehandlingar av min PCOS och en utmattning har gjort att jag har svullnat upp.
 
Jag ger mig aldrig
 
Jag står inte maktlös och tittar på - jag jobbar med min sponsor, väger maten och tränar på precis som vanligt - 5 dagar i veckan + promenader. Livet är orättvist, vissa utav oss lägger på oss vikt utan att äta skit medan andra kan äta hur mycket som helst utan att röra sig ett gram. Jag fick vikten i mitt liv som problemområde - andra har annat. Det som är en bless är att jag har kunskap om att jag lider av sjukdomen beroende så jag är in it for life! Jag tänker inte i projekt eller kortsiktigt - detta gäller för livet. Jag behöver jobba på mitt förhållningssätt och jobba med verktygen så kommer resten ge med sig över tid. Och det är en trygghet, att det inte finns en tidtabell.
 
Och du - vad är 22 kg jämfört med 95? Pfft! Detta plockar vi lätt! Ge mig ett år eller två så ska du se 😝
 
Hänger du med på min andra resa? Resan i hur man besegrar överätning av "abstinent" mat?
 
KÖSS
 
 
7
monica

Man får hela tiden söka efter sådant som är roligare än att äta! Ut ur köket, ut i friska luften. Sluta med tvångstankarna om mat.

Svar: kram!
My Westerdahl

Anonym

My, jag sitter lyckligtvis (?) i samma båt som dig så jag ser fram emot att joina dig även om jag gör min resa aningen mer anonym. 💪 (Jag är en sockerberoende och kronisk överätare också alltså- överäter vad jag än äter [carnivore sen juli 2018].)

Svar: tack för din öppenhet kära du <3
My Westerdahl

Ullendotter

Hej My, det var tråkigt att höra om din viktuppgång. Önskar dig stort lycka till och att du når din målvikt så småningom, det ska bli spännande att följa din resa.
Själv kämpar jag på för att nå min, även om det inte är så många kilon. ❤️

Svar: tack kära du och hejja dig!!
My Westerdahl

Anonym

vem går ens upp i vikt på kött och fett?
JAG!! tyvärr, så jag lider med dig ;)

och hänger med....
flera påstår att man kan inte överäta på keto/carnivore - jo, det kan man. problemet är ju bara att jag är hungrig hela tiden också, riktigt hungrig sa att magen morra :(

Svar: underbart, tack för delning! Då kör vi detta tillsammans <3
My Westerdahl

Malin

Det är spännande och intressant att följa dig, du inspirerar till att finna min egen väg. Är själv beroende i alla mina angelägenheter och har också svårt för att vara uppmärksam på när jag överäter. Tycker du är awesome!

Svar: tack kära du <3
My Westerdahl

Anonym

Spännande.

veronica b

Här är en till som kämpar! Jag har gått upp 15 kg på ett halvår. Ätit LCHF länge och lyckades vara sockerfri som längst ett halvår och gick då ner till en normal vikt som jag höll i ca 1 år. Sen gick jag upp några kilon efter en resa och ville snabbt tappa dessa. Började fasta á la Snake diet och det var katastrof. Det blev hetsätning varvat med långa fastor och jag blev blind för katastrofen. Stoppade huvudet i sanden och vips kunde jag inte längre ha mina kläder och fattade knappt vad som hänt. Har massor med dåliga tankar om mig själv nu och försöker ta mig ur detta. Det är kämpigt. Men som du skriver - alla har vi vår kamp. Det gäller bara att inte ge upp. Ibland känns det dock som att det skulle vara skönt att bara dö. Få frid.

Svar: KRAM <333
My Westerdahl