LCHF-vänlig efterrätt – Pannacotta
Är du sugen på efterrätt är Pannacotta ett bra alternativ som är lätt att variera. Med detta recept kan du unna dig själv något gott utan att bryta dieten. Det är dessutom väldigt enkelt att göra själv.
Den enda skillnaden från den vanliga Pannacottan är att du byter ut sockret. Tillsätt istället lite sötningsmedel. Det går dock lika bra att göra desserten helt utan socker/sötningsmedel. Grädden är nämligen rätt söt. Ifall du väljer att smaksätta Pannacottan kan även det ge lite extra sötma.
Gör så här – 4 portioner:
Du behöver:
5 deciliter vispgrädde
Vaniljpulver
3 gelatinblad
Sötningsmedel om så önskas
Smaksättning, till exempel saffran, kardemumma eller kakao
Börja med att lägga gelatinbladen i vatten. Koka sedan upp grädden tillsammans med vaniljpulvret och smaksättningen. Låt gräddblandningen svalna. Krama ur allt vatten ur gelatinbladen och smält ner dem i grädden.
Sedan är det bara att hälla upp det i skålar, portionsglas eller vilken behållare du önskar. Ställ in dem i kylskåpet i ett par timmar och servera sedan med dina favoritbär på toppen.
Det finns väldigt många bra recept på efterrätter och maträtter, hos Allt om Mat för dig som följer LCHF-metoden.